fbpx
Saskia Klein mental Coach Lagom Coaching

W
ie is Saskia?

E
nige tijd geleden raakte ik de weg kwijt  in het doen van de dagelijkse dingen. Ik had ervoor gekozen om én te werken als HR medewerker én te zorgen voor mijn gezin, huishouden en sociale contacten, omdat ik mijn gezin financieel wilde steunen en ik mijn positie in de arbeidsmarkt niet kwijt wilde. En ik wilde ook in mijn vrije tijd gezellig met vrienden samenzijn.

Wat het me opleverde was dat ik oververmoeid raakte en voelde me schuldig voelde, omdat ik niet wist waar ik de tijd vandaan moest halen om aandacht te schenken aan mijn kinderen, partner, vrienden en tegelijkertijd te voldoen aan de eisen van het werk. Kortom er kwam een moment dat het helemaal niet meer ging, het roer moest om.  Dit kon zo niet doorgaan. Ik moest het anders gaan aanpakken of ik werd een van de vele die thuis kwam met een burn-out.

Hierdoor ging ik kijken naar wat er nodig was om weer  een "normaal" leven te leiden, kwamen er vele dingen op mijn pad, workshops, coaching en gezond eten en drinken. In de periode die volgde leerde ik te kijken naar wat eigenlijk mijn normen en waarden zijn en wat ík nodig had om de dagelijkse dingen te doen, zoals ik wilde doen. Ik kwam in aanraking met de HBO Opleiding voor Mental Coach, waar je voornamelijk eerst jezelf onder de loep neemt. Deze opleiding was voor mij het keerpunt en gaf mij de inzichten die ik zo nodig had.

Ik ben evenwichtiger geworden en ik heb meer veerkracht gekregen om alles aan te kunnen. Het grootste inzicht kwam eigenlijk doordat iemand zei;" Tijd kun je maar een keer beleven, daarna is het weg. " Het schuldgevoel en de perfectionisme wat mij tegenhield om mijn leven te leiden zoals ik dit graag wilde zijn bekend en daarvan zijn de meeste verdwenen. Helemaal verdwijnen kan niet om dat dit een deel is van wie je bent en wat je doet.

Samen met mijn partner en kinderen leef ik nu het leven dat ik wilde hebben. Mijn werk staat wat minder op de voorgrond en mijn partner en kinderen veel meer. De rust en de tijd om de dingen te doen die ik wil is fantastisch, F1 kijken, detectives kijken, samen met vriendinnen dingen ondernemen, het boek lezen dat al zo lang op mijn lijstje stond en naar de hippische wedstrijden van de kinderen.  Het zijn die dingen die mij veel plezier geven en waar ik voorheen mezelf naar toe moest slepen of het gewoon niet kon opbrengen om te doen.

Balans tussen werk en privé, inzicht in waarom je doet wat je doet en bewuster te kunnen kiezen voor een nieuwe weg dat is wat ik jou ook gun. Het levert je zoveel meer op, dan je in eerste instantie zou denken.

Zodoende ben ik begonnen met Lagom Coaching. De naam Lagom Coaching is ontstaan vanuit de levensfilosofie van de Zweden. Lagom betekent meer in balans komen. Ik kijk graag naar de levensfilosofie van de Zweden: Evenwicht en rust is hun motto. Je zult na 17:00 uur amper werknemers nog in kantoren zien rondlopen en de Zweedse overheid experimenteert nu met een 6-urige werkweek. Dit draagt bij aan een prachtige balans ven burn-outs komen veel minder voor dan hier in Nederland.