fbpx
Lagom Coaching blog heerlijk herfst

O, het lukt me niet!

Als je veel zelfdiscipline hebt dan komen ben je in staat om te doen wat je van jezelf moet doen. Ook wanneer je er geen zin in hebt. Ontbreekt het je aan zelfdiscipline dan lukken de dingen na verloop van tijd niet. En ga je jezelf op de kop geven en dan heb je weer een negatief referentie punt.

Je kunt zelfdiscipline ook ontwikkelen. Dat begint bij de motivatie. Je hebt totaal geen zin om gezond te eten, het is al laat en dan moet je nog gaan koken. Hoe makkelijk is het dan om lekker ongezond te bestellen, af te halen of thuis in elkaar te zetten.

Hoe zorg je er nu voor dat je wel een gezond leefpatroon voor jezelf aanmeet?

  • Realiseer je dat je vooral jezelf pijn doet door niet door te zetten. Wanneer je toch snel wilt eten, maar niet wilt koken en je haalt toch iets in huis dat ongezond is, ga je slecht denken over jezelf. Dus stop met het pijnigen van jezelf en ga deze discipline ontwikkelen.
  • Begin met kleine stappen of acties, misschien kun je eerder opstaan om goed te ontbijten, ga je net een paar meter verder lopen (met of zonder hond ) Maar start met iedere dag 10 minuten met de korte acties. Je zult merken dat je beter gaat worden in deze kleine stapjes en dat gaat je uiteindelijk naar je doel brengen.
  • Neem je zelf voor dat je klaar bent met het getrut en ga je zelf pushen naar deze nieuwe gewoonten. Leer omgaan met het ongemak dat het in het begin brengt, het is niet het einde van de wereld, maar een nieuw begin.
  • Lukt het je nog steeds niet om de motivatie te vinden bij jezelf? Kijk dan even naar anderen. Door gezond te eten geeft je anderen ook een voorbeeld van hoe het kan gaan. Je laat werkelijk zien dat je het anders gaat doen en anderen nemen hier een voorbeeld aan.
  • Besef voor jezelf dat falen eigenlijk betekend dat je er mee bezig bent en dat je nog bezig bent deze nieuwe vaardigheid onder de knie te krijgen. Leer hiervan en kijk wat je kunt verbeteren.
  • En wat ook motiveert is om je nieuwe gewoonte bij te houden. Meten is weten!

Wil je mij laten weten of dit jou ook helpt, laat het achter in de reacties.