fbpx
Lagom Coaching blog kwetsbaarheid

Kwetsbaarheid

De moed om jezelf bloot te geven, je kwetsbaarheid te laten zien en de muren tussen jou en anderen af te breken is iets wat je kunt leren met behulp van coaching. Je laat je perfectionisme en angst voor kritiek en afwijzing varen.  Je durft meer risico’s te nemen, terwijl er geen garanties zijn.

Je kwetsbaar opstellen kan voorkomen dat je blijft hangen in angst en onzekerheid. Het kan ook spannend zijn en soms wordt het als een zwakte ervaren, maar het geeft je een gevoel van opluchting en verbondenheid.  Je gaat je tekortkomingen beter accepteren en durf je onzekerheden toe te geven.

Fouten zijn leermomenten. Met hulp van anderen kun je ervoor zorgen dat je gaat zoeken naar de antwoorden op de vragen die je nu nog zo dwars zitten.

Het is eigenlijk een basisemotie voor alle mooie dingen in het leven, zoals vertrouwen, liefde en vreugde.

Wanneer was jij voor het laatst kwetsbaar?