fbpx
Lagom Coaching blog 3 fasen doorzetten

De 3 fases van doorzetten!

Soms heb je prima ideeën en ga je er ook echt voor.  Deze keer ga je er echt voor zorgen dat je minder prikkelbaar bent, je gaat voor jezelf zorgen. Echt waar, nu gaat het echt gebeuren. Deze keer ga je het volhouden.  Je plant dat bezoek aan de sauna, dat avondje weg met vriendinnen of leest dat geweldige boek.

Maar dan komt er iets op je pad, je ziet je doel met rasse schreven voor je uit rennen in plaats van dichterbij komen en je raakt gefrustreerd over het niet halen van het doel om meer voor jezelf te zorgen. Je bent afgeleid en voor je het weet zit je al weer een paar dagen zonder dat je ook maar iets gedaan hebt aan zelfzorg.  Je voelt het ook weer opkomen, je raakt wat meer prikkelbaar, je agenda zit weer vol met afspraken en je hoofd is ook niet meer tot rust te krijgen.

Geen nood, denk je . Ook hier leer je van en je gaat opnieuw beginnen. Alleen merk je wel op dat het vuur waarmee je in eerste instantie bent begonnen niet meer echt zo hard brandt. Je denkt dat je wat meer realistischer bent en dat je nu wat gematigd, maar zeker niet zonder doel verder gaat. Wat er gebeurt is dat je je bedenkt dat je de doelen moet bijstellen, het gaat nu eenmaal niet zo als je in eerste instantie gedacht had.

STOP!

Je bent nu bezig om jezelf weer alle goede dingen te ontzeggen. De goede, fijne en dingen die je echt even nodig hebt om weer tot jezelf te komen. Dat is niet acceptabel.

Soms, nee, niet soms, meestal loopt het niet zoals je in eerste instantie gedacht had, maar dat is geen reden om op te geven. Hou het doel in de gaten en maak het doel kleiner, zodat het haalbaar is. Je zult merken dat je weer net zo enthousiast wordt als toen je eraan begon.

Je gaat altijd door fases heen en sommige fases zijn nu eenmaal niet te versnellen, je startfase duurt nu eenmaal 3 tot 6 weken voor je het onder de knie hebt, dan ga je door  naar de volgende fase waarin het makkelijker is om meer voor jezelf te zorgen. Dat uurtje in de ochtend waarin jij rustig kunt starten, of die fijne vriendinnenavond, of dat heerlijke saunabezoek of gewoon het goede boek uitlezen. In deze fase is het makkelijker om hier tijd voor vrij te maken en de laatste fase is na ongeveer 26 weken, dan wordt het een nieuwe gewoonte!

Mocht je hierin moeite hebben, kijk dan even bij mijn andere blogs voor meer gratis tips. En laat het me hieronder weten wat jij gaat doen om het vol te houden.