fbpx
Lagom Coaching blog wat je bent trek je aan

Wat je bent trek je aan

Een veelgehoorde uitdrukking, maar o zo waar.  Alles wat je bent en uitstraalt naar anderen trek je aan. Nou hoor ik je zeggen, als ik het dus anders wil dan hoef ik het alleen maar uit te stralen en ik trek het aan! Was het maar zo simpel, de kunst is dat je het echt ook moet geloven van binnen.

Wil je echt aan de slag met een andere mindset en wil je het anders in je omgeving, dan zul je dus ook wat werk moeten verzetten. Je zult de vaardigheden die je wilt hebben moeten aanscherpen. Je zult dus net zo makkelijk actief aandacht moeten geven om het te mogen ontvangen. Als je bijvoorbeeld een compliment geeft, zul je deze ook moeten kunnen ontvangen. En niet wegwuiven!

Het mooie van dit is dat je vandaag al kunt beginnen! Met stukje bij beetje, dag na dag je oude overtuigingen aan de kaak te stellen en vervangen door je nieuwe overtuigingen.

Je eerste en belangrijkste relatie is die met jezelf en je geloof in je eigenwaarde. Deze relatie is niet alleen gebaseerd op comfort en geruststelling, maar vraagt het uiterste van jezelf en is net zo veeleisend en stimulerend als een toptrainer tegen een steratleet. Niets vertroetelen maar je potentie zien en daar aan werken.

En zie je fouten als leermomenten. Genees jezelf van overgevoeligheid voor kritiek en jezelf te straffen als je niet iets perfect hebt gedaan. Je zult merken dat je daarmee al veel obstakels kunt overwinnen. Je zult je vrijer, beter en fijner voelen.