fbpx
Lagom Coaching blog creeer je eigen geluk

Wie creëert er nu zijn eigen geluk?

W
ie doet dit nu nog anno 2018? Daar zijn we toch zeker wel toe in staat in dit tijdperk?

Vaak laten we ons geluk afhangen van de situatie, de mening van anderen en zeker die van onszelf. Zeggen vaak dat het gaat om het welzijn van anderen, willen niet tot last zijn of gaan zelfs meepraten met iets wat niet van jezelf is. En dat leidt tot conflicten met jezelf. Je kunt dit merken aan het feit dat je met minder energie naar je werk, of naar huis gaat. Je moeite hebt je te interesseren voor de verhalen van je partner of je kinderen. Kort voor de kar staat zoals ik vaak zeg. Wat inhoudt dat je sneller met een kort antwoord klaarstaat en dan hoopt dat je de rust krijgt die je in feite wil hebben. Toch is luisteren naar het stemmetje in je hoofd niet helemaal verkeerd. Het moment om erover na te denken hoe je je eigen leven weer onder controle kunt krijgen is eigenlijk net zo belangrijk als goed zorgen voor je lichaam. Het is zelfs bekend dat als je niet lekker in je vel zit, je daar lichamelijke klachten van kunt krijgen. Hoofdpijn, vermoeidheid en nergens zin in hebben zijn hier ook uitingen van. En als we zorgen voor rust bij hoofdpijn, waarom ook niet eens goed gaan kijken wat die onrust veroorzaakt. Mijn tip is dat je ook voor je mentale gezondheid af en toe eens lekker een grote schoonmaak moet houden. Wat dacht ik toen en past dit nu nog bij me? Dat lucht op!