fbpx
Lagom Coaching blog eenzaamheid binnen een relatie

Eenzaamheid in een relatie, bestaat dat?

H
et gevoel er alleen voor te staan, geen feedback of hulp te krijgen op momenten die er voor jou toe doen? Het gevoel te hebben dat alles wat je doet of laat er niet toe doet met voor je wederhelft? Herkenbaar?

Ons innerlijke leven weerspiegelt hoe we met anderen praten en hoe we onszelf laten zien. Wat kun en vooral wat wil je eraan doen? Hoe makkelijk is het om het probleem bij de ander te leggen en te roepen dat je niet gezien wordt en wellicht is dit ook zo, maar veranderen kun je het niet. Wel hoe je er zelf tegenaan kijkt en dan kan al veel rust en energie opleveren. De teleurstelling die je kunt voelen kun je ook gaan omzetten in ontspanning en positiviteit. En dat is best lastig om te doen. Ieder mens heeft zijn of haar zijn en dat kan bij jezelf zorgen voor de nodige spanning. Door heel simpel gesteld het los te laten en te accepteren kun je met elkaar samenleven. Het allereerste wat je voor jezelf kunt doen is om te kijken wat de onderliggende irritatie is.